Student - 29 april 2015

tekst:
Linda van der Nat
2

Het is student Economie & beleid Antoon Kanis toch gelukt een plekje in de Provinciale Staten van Gelderland te bemachtigen. Antoon neemt de zetel over van Michiel Scheffer, die namens D66 zal toetreden tot het college van Gedeputeerde Staten.

‘Heel erg gaaf,’ reageert Antoon, die als nummer acht op de lijst stond. ‘Na de campagne overheerste het goede gevoel omdat we als partij zo’n overwinning hadden behaald, maar het was toch leuk geweest als ik het had gehaald. Dat het nu alsnog gebeurt, is heel leuk.’

Antoon wordt vandaag in het Provinciehuis geïnstalleerd. Er kan weinig misgaan tijdens het afleggen van de belofte, maar toch voelt Kanis een ‘een beetje gezonde spanning’. ‘Het is toch hét officiële moment.’

Volgende maand gaat het inhoudelijke werk beginnen; de komende tijd zal Kanis zich inlezen in alle dossiers.

Re:acties 2

• Antoon Kanis

Bedankt voor de felicitaties van Jeroen en het vertrouwen van D. Ik ben wellicht nog wat jong, maar heb in ieder geval al geleerd dat je sommige reacties beter links (of in het geval van JH rechts) kan laten liggen.

• JH

Ja ja, sterk argument hoor. Ik wens je veel succes. Hoop dat je er iets van opsteekt.

• GT

@JH

Typisch D66 toch? Geen mening

• ZLG

Don 't feed the trolls, Kanis.

• JH

De provincie Gelderland boft maar met zulke ervaren en geschikte bestuurders!

• Jeroen

Bah, wat een zuur cynisme.

Als je je huiswerk zou doen zou je bovendien weten dat je als lid van Provinciale Staten helemaal geen bestuurder maar volksvertegenwoordiger bent. Waarschijnlijk zou jij de eerste zijn om te klagen wanneer het Provinciehuis vol zou zitten met enkel blanke mannen van boven de vijftig. Diversiteit van ervaring en achtergronden is alleen maar goed!

Gefeliciteerd en veel succes Antoon!

• JH

Nee hoor, is gewoon realistisch.
      Hoe kun je van iemand met 0,0 praktijkervaring en kennis van zaken nou verwachten dat hij/zij de Geduputeerde Staten gedegen controleert? In het klein zie je dat ook "mooi" terug in de studentenraad waar zelfs over zaken waar studenten wel over mee kunnen praten, ze geen enkele grip hebben op het bestuur.

Je hebt trouwens gelijk dat je als Statenlid geen bestuurder bent, maar volksvertegenwoordiger. I stand corrected!

• D

Je moet ergens beginnen met ervaring opdoen. Gelukkig zijn er nog genoeg andere Statenleden die mijns inziens voelde in staat zullen zijn om begeleiding en opleiding te bieden, vooral in de eigen fractie natuurlijk. Als het echt een probleem was had deze jongeman nooit zijn plek op de lijst weten te veroveren. Leuk weetje: het jongste tweede kamerlid is geloof ik ook op z'n 21e (niet gecheckt) benoemd.