Nieuws - 1 januari 1970

Alterra maakt digitale tekentafel

Alterra maakt in samenwerking met hardwareleverancier HoDeCom een digitale tekentafel. De tekentafel bestaat uit een 45 inch beeldscherm op een verstelbare poot en Mimio Xi, ontvangstapparatuur en stiften waarmee je tekeningen, krabbels of geschreven woorden digitaal kunt opslaan.

Deze informatie kan vervolgens in het door Wageningers ontwikkelde softwareprogramma Maptalk ingelezen worden. Mensen die met de digitale tekentafel werken kunnen inzoomen of direct zien wat de gevolgen zijn van ingrepen.
De Wageningse procesbegeleiders van Wing willen de digitale tekentafel gebruiken voor het verbeteren van bijvoorbeeld ontwerpprocessen. Architecten kunnen nu samen digitaal op een kaart idee├źn uitwerken. Met Mimio Xi is het ook mogelijk om de aantekeningen die op een papieren kaart of op een geprojecteerde afbeelding worden getekend, digitaal op te slaan. Dat is weer handig voor veldwerk.
Een demonstratie in Alterra leverde enthousiaste reacties op. De digitale tekentafel moet rond de 13.000 euro gaan kosten. Wing denkt erover om de tekentafel te verhuren in combinatie met inhoudelijke of procesgerichte specialisten van Wageningen UR. / MW, foto HoDeCom

www.mimiobenelux.com