Nieuws - 19 december 2012

Als warme broodjes...

Het is een deel van haar droom die uitkomt: een eigen catering hebben. 5 december stond masterstudente Franziska Nath in de Forumkantine zelfgebakken brood te verkopen. Een experiment van het Green Office, dat studenten stimuleert om eigen producten aan de man te brengen.

25-cooking-corner-BdG.jpg
'Dat ziet er lekker uit! Mag ik ook van alles wat?' De studente Rural Development and Innovation krijgt veel positieve reacties van de studenten en medewerkers in het Forum. De verkoop loopt goed. Franziska: 'Ik heb twee soorten gevuld brood gemaakt. Een Franse met geitenkaas, tijm, honing, walnoten en appel. En de ander met aubergine en kruiden. Ik wilde iets wat iedereen lekker vindt, maar niet té standaard. Aangezien bijna iedereen hier brood eet tijdens de lunch, was dit een mooie manier om te oefenen met iets anders.' Ook is er gemberbrood, bestaande uit chocola, rozijnen, noten, jam, gember en veel speculaaskruiden, omdat het Sinterklaas is.
De Student Cooking Corner is een initiatief van Green Office, een organisatie binnen Wageningen UR die duurzame initiatieven binnen de campus ondersteunt. De kookhoek geeft studenten de mogelijkheid om hun eigen producten te verkopen. 'Het is een leuke manier om wat bij te verdienen en studenten te laten koken en delen,' legt Marta Eggeis van Green Office uit.  'Daarnaast geef je studenten de mogelijkheid om verschillende dingen te proeven. Er zijn zoveel verschillende mensen met verschillende nationaliteiten en voorkeuren.'
Vleesvrij
De voorwaarde aan deelname is wel dat de producten vleesvrij zijn, zodat  er een bijdrage wordt geleverd aan duurzaamheid en dat alle studenten de producten kunnen eten.
De Cooking Corner trekt veel bekijks. Franziska krijgt een tip van een Fransman, die zelf thuis vaak gevuld brood eet. Er is ook een aantal studenten dat graag op de plek van Franziska wil staan. Ideeën zijn er in ieder geval genoeg, zoals zelfgemaakte Italiaanse pizza, of Griekse truffels.
Half december heeft Marta een gesprek met cateraar Cormet over de Student Cooking Corner. Wie weet komt dan haar ideaal uit: elke week studenten professionele producten laten delen, afkomstig uit de hele wereld.