Organisatie - 8 mei 2015

Al €2768 overgemaakt naar Nepal

tekst:
Koen Guiking

De Nepalese Student Society Wageningen (NSSW) heeft al €2768 opgehaald en overgemaakt aan het Nepal Prime Minister Disaster Relief Fund.

De cursus Crisis mapping in Gaia had 45 deelnemers. De avond was bedoeld om fondsen te werven voor Nepal, maar op de avond zelf werd geen geen ingezameld.

Om geld op te halen verkochten de Nepalese studenten en promovendi spullen op Koningsdag. Daarnaast ontvingen ze veel donaties van directe collega's en legden de leden van de NSSW zelf geld in.

Afgelopen woensdag was er ook een cursus Crisis mapping (zie foto), georganiseerd door het Laboratory of Geo-information Science and Remote Sensing, waar de Nepalese promovendus Arun Pratihast werkt. De bedoeling was om ook daar geld in te zamelen, maar dat is niet gebeurd. Wel bleek dat velen echt meeleven met de slachtoffers in Nepal. Pratihast: 'Het was een succesvolle avond met 45 deelnemers. We zijn heel blij met de inzet van Johannes Reiche, John Stuiver en andere vrijwilligers die de mapping acticviteiten hebben helpen organiseren.'

Het plan van NSSW om bij wijze van fundraiser een filmavond te organiseren staat ook nog steeds, maar details zijn nog altijd niet bekend. Duidelijk is wel dat de movie night op korte termijn gaat plaatsvinden en dat er een film over Nepal gedraaid gaat worden, bijvoorbeeld de film Caravan (ook wel bekend als Himalaya), de enige Nepalese film die ooit een Oscarnominatie kreeg.

Lees ook