Nieuws - 17 april 2019

Al 20.000 euro voor Happietaria

tekst:
Luuk Zegers

Pop-up restaurant Happietaria draait op volle toeren. Na twee weken is er ruim 20.000 euro opgehaald voor het goede doel. Eten bij dit bijzondere vrijwilligers-restaurant kan nog tot en met 26 april.

Een aantal gerechten van het Happietaria-menu © Happietaria

In twee weken tijd hebben er zo'n 1200 gasten gegeten bij het pop-up restaurant, laat Sanne Mol van het Happietaria-bestuur weten. Samen zijn die goed voor ruim 20.000 euro, geld dat gebruikt wordt om kindslaven te bevrijden uit de Ghanese visindustrie.

‘Het geld dat we ophalen met Happietaria gaat naar International Justice Mission', vertelde Mol eerder aan Resource. 'Zij investeren het bijvoorbeeld in opvangcentra voor ex-kindslaven en om leraren en sociaal werkers op te leiden, om die Ghanese kinderen te redden. Elk etentje hier draagt bij aan een beter leven voor een kind daar.’

30.000 euro
Happietaria draait volledig op vrijwilligers (voornamelijk studenten) en sponsoring. Het pop-up restaurant is te vinden op Dreijenplein 4. Voor de opening heeft het bestuur uitgesproken te streven naar een totale opbrengst van 30.000 euro. Daar hebben ze dus nog een kleine anderhalve week de tijd voor.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Het Happietaria-menu is hier te raadplegen. Reserveren kan via de website.

Lees meer: