Nieuws - 29 maart 2001

Afstuderen afgelast wegens MKZ

Afstuderen afgelast wegens MKZ

Alle afstudeerplechtigheden van aanstaande vrijdag 30 maart zijn afgelast met het oog op de risico's van verspreiding van mond- en klauwzeer. De raad van bestuur wil voorkomen dat ouders van afstudeerders die thuis een veehouderij hebben, in problemen komen. Studenten die hun bul vrijdag zouden ontvangen, zijn dinsdag 27 maart over de afgelasting ingelicht.

Studenten die hun diploma snel nodig hebben kunnen hun diploma 's ochtends afhalen bij de Centrale Studenten Administratie. Joris Dhont, zesdejaars bioprocestechnologie, is teleurgesteld. "Ik vind deze maatregel op zo'n korte termijn onbegrijpelijk en zinloos. Misschien wil de universiteit hiermee een statement maken, maar ik vind dat ze te veel voor anderen denkt. Kennissen die met mond- en klauwzeer te maken hebben, kondigden een tijd geleden zelf al aan niet naar mijn uitreiking te komen. Mijn afstudeerfeest gaat toch door, mijn familie uit landelijke gebieden komt ook."

Simon Vink, woordvoerder van de raad van bestuur, vindt het 'heel vervelend' voor de studenten. Voor de gedupeerde studenten organiseert de universiteit op een nader te bepalen tijdstip een vervangende plechtigheid met receptie. Hans Schipper, zesdejaars Bodem, water en atmosfeer, vindt dat geen goed alternatief: "Mijn ouders moeten maanden van te voren vrij vragen dus die komen vrijdag toch. De ouders van een ander komen zelfs uit Amerika overvliegen." Uit de vragen die hij hierover van buiten Wageningen krijgt, blijkt onbegrip voor de situatie: "Mogen jullie in Wageningen dan wel naar de winkel en de kerk?". | S.L.