Nieuws - 1 januari 1970

Afstudeerplechtigheid persoonlijker

De examencommissies hebben woord gehouden en de afstudeerplechtigheid aangepast. Wie zijn bul gaat halen, zit niet langer met z’n rug naar de zaal, maar schuin naast de hoogleraren, waar hij familie en vrienden kan zien. Ook zijn de praatjes die de hoogleraren houden verbeterd.

Er was op de plechtigheid van woensdag 16 maart duidelijk meer inbreng van afstudeerbegeleiders en de hoogleraren gaven blijk op de hoogte te zijn van persoonlijke omstandigheden. Een belangrijke klacht in het verleden was dat de toespraakjes onpersoonlijk waren en saai.
De praatjes waren nu in ieder geval lang genoeg, te oordelen naar de reacties. ‘Nu horen we ook nog eens wat ie gedaan heeft’, zei een vader na afloop van de plechtigheid. Karst Kooistra, hier op de foto bij het ondertekenen van zijn bul, had zich voor de gelegenheid in jacquet gestoken. ‘Het was mooi dat het zo uitgebreid was. We hadden natuurlijk ook wel geluk dat we met een kleine groep waren. Maar met die mensen in toga en zelfs dat orgel erbij was het echt wel een beetje een plechtige bedoening’, aldus de kersverse master of science. / JH