Nieuws - 27 september 2007

Advies: schrap Moleculaire levenswetenschappen

De Wageningse bacheloropleiding Moleculaire levenswetenschappen kan geschrapt worden. Dat staat in een uitgelekt advies van de regiegroep chemie, een adviesorgaan met vertegenwoordigers van Nederlandse universiteiten en grote chemische bedrijven.
De regiegroep is bezig met een advies over de bundeling van chemisch onderwijs en onderzoek aan Nederlandse universiteiten. Een concept van dat plan is uitgelekt via het blad Onderzoek Nederland. In het blad staat onder andere dat de Wageningse BSc-opleiding Moleculaire levenswetenschappen geschrapt kan worden. Wageningen zou wel een chemische masteropleiding mogen houden.
Opleidingsdirecteur Peter Barneveld is onaangenaam verrast door het plan. ‘Het is een uitgelekt concept, dus wij wachten nog op het definitieve rapport. Maar hier zouden we niet blij van worden.’ Volgens Barneveld is de Wageningse opleiding, met dit jaar 24 eerstejaars studenten, zeker geen kleintje in Nederland. ‘En bovendien kun je je afvragen of wij een chemische opleiding zijn, of een opleiding levenswetenschappen.’