Nieuws - 1 mei 2015

Acties voor Nepal

tekst:
Koen Guiking

Nepalese studenten en promovendi in Wageningen zamelen geld in voor hulp aan de aardbevingslachtoffers in hun thuisland. Ze organiseren onder andere een cursus Crisis Mapping en een Movie Night.

Voor de movie night zoekt NSSW nog een locatie, vertelt Arun Kumar Pratihast, promovendus bij de leerstoelgroep Geo-information and remote sensing. Voor de korte cursus Crisis Mapping hoeft alleen nog maar promotie gemaakt te worden, zegt hij. 'De tutorial is af.' Na de tsunami in Japan was een dergelijke benefietcursus namelijk ook al eens gegeven. De cursus voor Nepal is op 6 mei tussen 17.00 en 20.00 uur in Gaia. 'Hier leren mensen hoe ze op basis van een bestaande database vol foto’s een gebied in kaart kunnen brengen. En wij zorgen dat er pizza en drankjes zijn', zegt Arun.

Al direct na de aardbeving begon de Nepalese Student Society Wageningen met het inzamelen van geld. Op de vrijmarkt op Koningsdag werd bijna €700 opgehaald met de verkoop van spullen. Ook collega’s van de Nepalese promovendi doneerden al direct geld. Eerst nog in het privé-banknummer van de penningmeester van NSSW, maar intussen is een speciale rekening geopend voor deze giften: de Nepal Earthquake Relief Fund. Een poster met het rekeningnummer (zie hierboven) is verspreid in verscheidene gebouwen op Wageningen Campus. Al het ingezamelde geld zal worden overgemaakt naar het Prime Minister Disaster Relief Fund in Nepal.

Andere Wageningers organiseren ook acties voor Nepal. Zo gaat de studentenpartij S&I op dinsdag 5 mei tosti’s verkopen voor het goede doel.

Vandaag is natuurlijk ook de landelijke actiedag voor Giro 555.

Lees ook