Wetenschap - 18 januari 2001

Actie voor bewoners afgebrand huis

'Help Beuningstraat 1a de winter door.' Onder dat motto is een actie gestart voor de bewoners van het studentenhuis dat 1 januari afbrandde. Mensen die huisraad willen aanbieden, kunnen zich melden bij de Wageningse Studenten Organisatie (WSO).

De slachtoffers kregen via via allerlei spullen aangeboden maar wisten niet wat ze daarmee aan moesten. Omgekeerd zaten de aanbieders met de vraag waar ze hun donatie kwijt konden. Zo ontstond het idee om alle aanbiedingen bij de WSO te verzamelen. De bewoners komen regelmatig kijken of ze daar iets van kunnen gebruiken. Op die manier hoeven ze niet alle telefoontjes meteen te beantwoorden. Na twee dagen staat er al zoveel meubilair op de lijst, dat bijna alle bewoners een bank en tafel kunnen nemen.

Anika de Mul, een van de bewoners: "Ik vind het een heel lief initiatief. Ik ga wel kijken of ik iets kan gebruiken, maar ik heb ook al veel spullen van familie gekregen. Ik zou nu ook nog niet weten waar ik die dingen kan laten. Eerst moet ik een nieuwe woning vinden." | S.L.

Mensen kunnen met spullen terecht bij WSO, telefoon 411012, st.wso@uni.student.wau.nl