Nieuws - 14 december 2006

Actie tegen controle op Resource

Leden van Wageningse Studenten Organisatie (WSO) hebben op woensdag 16 december een kartonnen logo van Wageningen UR versierd met exemplaren van Resource en vastgeketend aan De Zaaier. De actie is een protest tegen de controle van Wageningen UR op het weekblad.

206_nieuws.jpg
De WSO en studentenraadsfractie PSF maakten begin november al de protestkrant Rebel Resource. Daarin werden studenten opgeroepen om het nieuwe weekblad bij de WSO te dumpen. De afgedankte bladen – een doos vol - werden gebruikt voor de actie van woensdag.
‘We hebben inmiddels al afgedwongen dat er geen medewerker van Corporate Communicatie meer bij de redactievergaderingen aanwezig is’, zegt WSO’er Diederik van der Loo. ‘En we zijn ook blij dat begin volgend jaar bekeken wordt of er niet meer Engelstalige pagina’s moeten komen en of Resource weer bij alle studenten moet worden thuisbezorgd. Maar de keten tussen de WUR-poort en het beeld van De Zaaier, het symbool van academische vrijheid, laat zien dat er nog een stap moet worden gezet om Resource weer helemaal onafhankelijk te maken.’