Nieuws - 5 september 2011

Achterste in de rij...

Ze staan achteraan in een rij van ongeveer vijftig meter lang voor de WUR-shop. Joëlle en Inge. Hopelijk kunnen ze straks hun boeken meenemen, maar eigenlijk betwijfelen ze of dat lukt. Het is immers al bijna een uur, en om half twee begint hun volgende college.

IMG_0558.JPG
De eerste maandag en dinsdag van het academisch jaar zijn traditioneel de drukste dagen in de WUR-shop, hoewel de rij van vandaag wel eens een record zou kunnen zijn. De medewerkers van de shop hadden er nog wel voor gewaarschuwd: kom liever in de week ervoor, als het nog rustig is. Maar Joëlle en Inge halen daar hun schouders bij op. 'Een studiegenoot van me ging vorige week, maar toen waren de boeken er nog niet. Dat schiet dus ook niet op.'
Maar wie denkt dat de boekenkopers het slecht hebben, heeft nog niet voor de balie van de studentenadministratie gestaan. Een kortere rij, maar een nóg langere wachttijd omdat vrijwel iedereen in de rij een moeizaam, tijdrovend probleem heeft op te lossen.
Bij Maurice bijvoorbeeld is er iets misgegaan met de inschrijving. Dit weekend kreeg hij een dreigend mailtje waarin de afsluiting van zijn account werd aangekondigd. 'Kennelijk hebben meer mensen die mail gekregen', zegt hij om zich heen kijkend.
Uitgaan van de gemiddelde bewegingssnelheid, en verhalen van studenten die al aan de beurt zijn geweest, zal Maurice zo'n twee uur in de rij staan voordat hij zijn zegje kan doen. Gelukkig kan hij na het interview weer een halve tegel verder schuiven. Nog vragen? Het is een dag zonder haast.  
Maurice (midden): 'Ongeveer twee uur in de rij.'