Nieuws - 12 juni 2019

Aanmeldingen bij Food Technology niet 50 maar 16 procent lager

tekst:
Albert Sikkema

De bacheloropleiding Food Technology trekt komend studiejaar niet 50 procent maar 16 procent minder studenten. Het totale aantal Wageningse bachelor-studenten daalt met 3 procent volgens de laatste prognose.

©Guy Ackermans

In een eerder bericht over de vooraanmeldingen stelde Resource abusievelijk dat het aantal bachelor-studenten bij Food Technology zou halveren. Dat was onjuist; het aantal aanmeldingen stond medio mei op min 50, ofwel een daling van bijna 25 procent. In de nieuwste raming, van begin juni, staat Food Technology op min 35 aanmeldingen, een daling van 16 procent.

Dalers
De opleiding Biologie trekt volgens de prognose 54 studenten (26%) minder dan vorig jaar. Andere grote dalers zijn de bacheloropleidingen Gezondheid en Maatschappij, met 23 (28%) minder aanmeldingen, International Land and Water Management, met 22 (20%) minder aanmeldingen, en Communicatie en Life Sciences, met 10 (26%) minder aanmeldingen. Daar staat een enorme groei tegenover van de opleiding Environmental Sciences met 69 meer aanmeldingen (plus 61 procent).

In totaal stevent de universiteit af op een kleine daling van 57 bachelor-studenten, ofwel 3% van het totaal. Medio mei was dat nog een daling van 5 procent.