Nieuws - 15 februari 2001

Aanleg glasvezelnetwerk studentencomplexen gestart

Aanleg glasvezelnetwerk studentencomplexen gestart

Op het studentencomplex aan de Haarweg is een begin gemaakt met de aanleg van het glasvezelnetwerk. De studenten krijgen hiermee toegang tot alle computerfaciliteiten van de universiteit plus een internetverbinding die tweeduizend keer zo snel is als de gebruikelijke modemverbinding.

De overige studentencomplexen Asserpark, Hoevestein, Droevendaal, Bornsesteeg, Dijkgraaf, Rijnsteeg, Marijkeweg en Oude Eekmolenweg worden van maart tot en met juni aangesloten. Via de kabel kunnen de huurders 24 uur per dag onbeperkt internetten voor 22,25 gulden per maand. De zittende bewoners krijgen de keuze of ze hier gebruik van maken, voor nieuwe bewoners komt de netwerkaansluiting standaard in de basishuur.

De aansluitingswerkzaamheden zullen door boren vrij veel geluidsoverlast veroorzaken. De Stichting Sociale Huisvesting belooft zo veel mogelijk rekening te houden met de examenperiodes.

De SSHW investeert zo'n 4,5 miljoen gulden in het project, terwijl Wageningen UR, naast de eerder gedane investeringen, ongeveer een miljoen gulden bijdraagt. Daarnaast ligt het technisch beheer bij Wageningen UR. | H.B.