Nieuws - 2 april 2009

APRIL

Eindelijk zon! De natte winter is nu echt voorbij, en 2009 lijkt besloten te hebben om maar meteen de lente over te slaan. Op de trappen bij Forum liggen vier studenten in de zon. Met hun bleke armen beschermen ze hun ogen tegen het felle licht.
Twintig meter verderop schuifelen twee studentes de campusshop binnen. Ze hebben in Resource gelezen dat de geliefde WUR-truien vandaag slechts twintig euro kosten. Toch vertrouwen ze het niet helemaal. Een van hen vraagt voorzichtig: ‘Uh, doen jullie aan 1 april?’
De verkoopster knikt en wijst naar een bord: ‘1 april: geen korting op WUR-trui, wel een snoepje.’ Dat snoepje hoeven ze natuurlijk niet. Want, hallo, zíj zijn er niet ingetuind! Ze kopen een labjas. Hun eerste.
Deze studentes zijn scherper dan het ANP, die nam ons nonsensbericht over de bezuiniging op verwarming serieus. Agrarisch Dagblad en Vroege Vogels namen dat ANP’tje over: ‘Wageningen zet thermostaat lager.’
Een extra dosis argwaan kan nooit kwaad eind maart, zeker voor journalisten. Ieder bericht kan grappig bedoelde onzin zijn. Zo staat op intranet dat de wegen op de Wageningse campus nieuwe namen krijgen als De Goor en Stippeneng. Toch even gecheckt. Maar het blijkt echt waar. Het zijn historische namen.
Dat de Leeuwenborchbieb op 1 april gratis boeken uitdeelt is ook geen grap. Het is een beetje pijnlijk zelfs; de bibliotheek moet inkrimpen en dus noodgedwongen 150 meter aan boeken weggeven.
Kennislink.nl is wel, zoals ieder jaar, goed voor een kolderartikel. De wetenschapssite kondigt de lancering aan van de Lemon8, een auto die op ‘gele energie’ – citroensap - rijdt.
Voor gele energie heb je natuurlijk geen auto nodig. Ga naar de trappen van Forum, en laat je achterover zakken. Mouwen opgestroopt, ogen dicht en de gele energie vult je lichaam. Die WUR-trui met korting is helemaal niet meer nodig.