Nieuws - 22 augustus 2013

AID sluit ‘splendid’ af

De laatste avond van de AID wordt traditioneel gevuld met het muziekfestival. Voordat de ‘broertjes’ en ‘zusjes’ zich verspreiden over verschillende opleidingen en verenigingen, gaan ze nog eenmaal samen helemaal los.

Splendid performs during the Music festival of the AID

Ook dit jaar heeft het AID-bestuur weer een goede line-up weten te fiksen: 3FM-luisteraars zullen zeker een belletje horen rinkelen bij namen als A Silent Express en Kensington. Eerstgenoemde trapt de avond af, maar tijdens het concert zitten er nog meer mensen buiten na te genieten van de barbecue dan er binnen in de tent het concert volgen. Ook al klinkt het buiten de tent veelbelovend, de meesten vermaken zich nog prima buiten.

Bij de ijzeren boom voor de ingang van het Forum staat groepje 36 jolig een foto te maken. Ze hebben de boom voorzien een fiets, wat afval en de nodige klodders whisky-cocktailsaus. ‘Dit ding is toch een kerstboom? Nou, kerstbomen moeten versierd worden!’ Anderen houden zich wat meer gedeisd. Sjirk zit met wat anderen van groepje 104 lekker te chillen in het gras met een blikje Grolsch. Hij denkt vooral terug aan de uitgaansavonden van afgelopen week. ‘We zijn op één avond bij alle verenigingen langs gegaan en gingen pas om 6 uur naar huis. Dat was echt de leukste avond.’ Ook groepje 5 (‘Noem ons maar Team Panda!’) heeft sterke verhalen. ‘Op een nacht zijn we lekker voor SSR ‘even’ in het gras gaan liggen. Achteraf bleek dat we daar echt uren hebben liggen slapen!


Groepje 36 ontfermt zich over de 'kerstboom'
Groepje 36 ontfermt zich over de 'kerstboom'


Gadget

De tweede band, reggaeformatie Splendid, weet de boel lekker los te krijgen. Ondanks de vermoeidheid komen de voetjes (en handjes) van de vloer op hun aanstekelijke beats. De mannen trekken hun shirts uit en zwaaien ermee boven hun hoofd. Blijkbaar zijn er afgelopen week hechte AID-groepjes gevormd, want ook de laatste avond blijft het publiek vaak met hun groepje bij elkaar. Sommigen hebben zelfs hun gadget nog. Groepje 132 heeft bijvoorbeeld trouw zijn hoedjes van aluminiumfolie op. Maar het afscheid nadert voor de groepjes: na deze avond verspreiden de broertjes en zusjes zich over verschillende opleidingen en verenigingen.

 Ilse van groepje 87 gaat niet bij een gezelligheidsvereniging. ‘Ik ga lekker sporten, ik hoef niet perse bij een vereniging. Ik vond ze niet bepaald onderscheidend dus er sprong er voor mij niet één uit waar ik lid wilde worden.’ Marije en Lisa van groepje 16 denken daar anders over, zij hebben zich ingeschreven bij Ceres. Hiervoor was weinig AID-promotie nodig. Lisa: ‘Een paar mensen in mijn familie hebben bij het corps gezeten, dus ik wist eigenlijk van te voren al dat ik daarheen wilde.’ Marije heeft nog wel een probleem: ‘Ik ken de weg wel in het donker, maar ik heb bij daglicht elke keer geen idee waar ik ben!’ Bij het standje van KSV komt nog een laatste twijfelaar langs. ‘Jongens, ik weet het nog steeds niet, zal ik me nu inschrijven of niet?’ Een KSV’er: ‘Doe het nou maar, want je weet niet zeker of je vannacht je eigen naam nog wel kan schrijven’. Dit trekt haar uiteindelijk over de streep.

Kensington vormt de finale van het festival en ze spelen een set die finalewaardig is. Tijdens hun optreden hijst de ene helft van het publiek de andere op de schouders en wordt er naar hartenlust gecrowdsurft. Aan het einde van de avond is de stemming uitgelaten. De AID-lopers zijn opgewarmd en klaar voor de laatste nacht. Op naar dat pannekoekenontbijt!