Nieuws - 25 augustus 2009

AID-kerkdienst

Zondagochtend 9 uur, AID in Wageningen. Toch is het druk bij de studenten-kerkdienst.

kerkdienst4.jpg
Na twee dagen en nachten feesten draait de gemiddelde Wageningse introductieganger zich nog eens lekker om. Maar niet allemaal. Stilletjes en nog een beetje brak meldt een handjevol AID'ers zich bij de Leeuwenborch. Het anti-kater ontbijt is geen overbodige luxe, maar de studenten komen vooral voor de oecumenische kerkdienst die daarop volgt.
Niet iedereen heeft moeite met het vroege tijdstip. "Ik ben altijd om zeven uur wakker," meldt Matthijs monter. Langzaam druppelt de zaal vol. Er moeten zelfs stoelen bijgezet worden. Even na tienen zingen zo'n 120 studenten uit volle borst het 'Morning has broken' mee.
Ook Klaas Wieringa. Hoewel hij zaterdag pas om kwart voor drie op bed lag, is hij toch naar de kerkdienst gekomen. 'Ik vind het vooral een goed begin van mijn studie hier,' legt hij uit. 'Ik wil graag de gewoonte om naar de kerk te gaan en andere christenen te ontmoeten hier voortzetten. Het is een groot contrast met de andere activiteiten in de AID. Ik voel me hier heel erg thuis, met al die mensen die zoveel gemeen hebben en toch overal vandaan komen.'
En inderdaad, de kerkgangers komen uit alle delen van de wereld. Een bont gezelschap van Nederlandse studenten, maar ook zo'n vijftig Zuid-Amerikanen, Indonesiƫrs, Chinezen, Filippino's, Australiƫrs en Afrikanen. De opwekkingsliederen zijn voor de uitbundig geklede Ghanese vrouwen nog best lastig op de vroege morgen.
De kerkdienst werd georganiseerd door een samenwerkingsverband van CAID, Student Chaplaincy, het studentenpastoraat In de Wereld-SP 3 , de christelijke studentenvereningen en het International Christian Fellowship. /AvG