Nieuws - 18 april 2017

AID Bestuur zoekt mastermentoren

tekst:
Linda van der Nat

Het AID Bestuur is naarstig op zoek naar mentoren voor het masterprogramma tijdens de AID. Er hebben zich enkele tientallen mensen ingeschreven, terwijl er zeker 140 mentoren nodig zijn.

Foto: Sven Menschel

Eind maart gingen de inschrijvingen open voor studenten die tijdens de jaarlijkse introductiedagen in augustus de nieuwe lichting eerstejaars wegwijs willen maken in Wageningen en op de campus. Traditioneel waren er binnen een mum van tijd genoeg aanmeldingen voor het bachelorprogramma, laat AID bestuurslid Sophie Visser weten. Bij dit programma krijgen de mentoren een groep van 10-15 aankomende eerstejaarsstudenten onder hun hoede die ze alle kanten van het Wageningse studentenleven moeten laten zien.

Dat houdt vooral in: veel feesten en activiteiten bijwonen. ‘De inschrijvingen blijven altijd een week open, maar binnen drie dagen waren de benodigde 280 mentoren al binnen. Vooral studenten die vorig jaar AID-loper waren willen hun introductieweek nog een keer herbeleven.’ Via een loting bepaalt het AID Bestuur welke studenten straks in koppels de nieuwe bachelorstudenten op sleeptouw mogen nemen.

Uitdaging
Voor de twee masterprogramma’s (Regular en Light) is het elk jaar weer een uitdaging om voldoende mentoren te vinden. Terwijl het juist heel aantrekkelijk is om mentor te zijn van masterstudenten, aldus Sophie. ‘De studenten met je wie je bent zijn meer ervaren dus ze hebben minder begeleiding nodig. Je hebt dus meer vrije tijd, dus je kunt ook met je vrienden van de AID genieten. Bovendien zijn het vaak internationale studenten zijn waardoor je verschillende culturen en gewoontes leert kennen.’ Bij Master Regular volgen de studenten het volledige programma, Master Light heeft vooral een informatief karakter.

De studenten hebben minder begeleiding nodig. Je hebt dus meer vrije tijd
Sophie Visser, AID Bestuur

Vorig jaar moest het bestuur noodgedwongen grotere groepen maken om alle AID-lopers een mentor te geven. Dat willen ze dit jaar voorkomen, aldus Sophie. ‘Voor de bonding met je groepje is het fijn als de groep niet te groot is. Het is ook overzichtelijker voor de mentor.’ Het AID Bestuur probeert de komende tijd via Facebook, advertenties en posters studenten enthousiast te maken voor het mentorschap van masterstudenten. ‘We hopen dat we eind mei 70 koppels kunnen maken, zodat ze kunnen meedoen aan de training voor mentoren.’

Is je interesse gewekt? Inschrijven als mentor voor Master Regular of Master Light kan op www.aidwageningen.nl. Ook bachelorstudenten kunnen zich inschrijven als mastermentor.