Nieuws - 26 februari 2015

AID 2015 gaat de uitdaging aan

'Challenge Accepted’. Met dat thema worden de kersverse eerstejaars dit jaar verwelkomd op de Annual Introduction Days (AID).

Foto: Sven Menschel

De winter-AID is net achter de rug en dan is het tijd voor de onthulling van het thema voor de volgende AID. Traditiegetrouw werd het thema onthuld tijdens het themapresentatiefeest, afgelopen woensdag in The Spot. Een ‘mooi’ feestje, aldus Koen Bezu, voorzitter van het AID-bestuur.

‘Het thema “Challenge Accepted” slaat op de student die in Wageningen komt studeren,’ vertelt Koen. ‘Het kan een hele uitdaging zijn om alleen al in Wageningen aan te komen, laat staan een nieuwe studie te beginnen en nieuwe mensen te leren kennen. Daarnaast is het een leuk thema om veel activiteiten mee te doen en daardoor beter te integreren in de AID.’

Ook dit jaar zullen de introductiedagen er in grote lijnen hetzelfde uitzien als voorgaande jaren. Wel zijn de inschrijvingen aangepast. ‘Er is altijd een enorme run op de inschrijvingen en meestal zit iedereen dan om twaalf uur klaar om zich aan te melden. Nu zijn de inschrijvingen nog een week langer open en wordt er achteraf geloot,’ vertelt Koen.

Ook nieuw is de rollende keuken. Op woensdag kunnen verschillende Wageningse ondernemers vanuit een auto, caravan of rijdende kraam op het festivalterrein eten en drinken verkopen aan de studenten. De rollende keuken gaat geleidelijk over in het eindfeest.