Nieuws - 9 augustus 2016

AH2go komt in Campus Plaza

tekst:
Roelof Kleis

De aangekondigde supermarkt in Campus Plaza wordt een AH2go. Eind deze maand al wil de supermarkt-voor-onderweg de deuren openen.

De AH2go komt op de hoek van Campus Plaza waar ook de bushalte is. Posters op de ramen kondigen de komst van de supermarkt aan. Woordvoerder Jos van Schriek van Vastgoedontwikkelaar Ten Brinke bevestigt de komst van de supermarkt. Volgens hem zal AH2go binnenkort bekendmaken wat de plannen zijn en hoe de winkel wordt afgestemd op het publiek van Wageningen-UR.

Een paar winkeleenheden verderop aan het plein wordt op dit moment druk gewerkt om een Subway in te richten. Het is een nevenvestiging van de Subway in het centrum van Wageningen. Het is de bedoeling dat de broodjeszaak nog deze maand opent en mogelijk de AID nog meepikt. Subway krijgt concurrentie van Karadag Bakeries & Grill, die broodjes, dürüms en Turkse pizza’s op het menu heeft staan.  

Karadag is de naam van eigenaar Hussein Karadag, die al soortgelijke vestigingen in Nieuwegein en Zoetermeer heeft. Hij begint in Campus Plaza ook pastazaak Jimmy’s Pasta & Pizza. Volgens vastgoedontwikkelaar Van Schriek lopen er nog gesprekken met een espressobar, een kapperszaak, een copyshop, een cateraar, een winkel in Oosterse
thee-specialiteiten en een theatercafé. Voor de laatste is een Wageningse ondernemer in beeld.

Onderdeel van het Plaza-complex is verder nog een kinderdagverblijf die onder de woningen van het gebouw de Plantage een plek moet krijgen. Ook de onderhandelingen hierover zijn nog niet afgerond.