Nieuws - 31 mei 2018

7 redenen om AID-mentor te worden

tekst:
Luuk Zegers

De Algemene Introductie Dagen (AID) komen er weer aan en de inschrijvingen voor bachelor-mentoren gaan als een trein. Mentoren voor de mastergroepjes blijven echter een beetje achter. AID-bestuurslid Imke Reith geeft 7 redenen om master-mentor te worden.

AID 2017. © Sven Menschel

1. Een week lang feesten...
Als AID-mentor doe je een week lang mee aan leuke activiteiten zoals de cantus en het AID festival.

2. ...met nieuwe vrienden...
Tijdens de AID trek je een week lang intensief op met je groepje en leer je elkaar snel kennen doordat je samen sport, eet en feest.

3. ...van over de hele wereld.
In totaal nemen studenten uit 75 verschillende landen deel aan de AID. De meeste van deze nationaliteiten bevinden zich in de mastergroepjes.

4. Geen zin in eerstejaars?
Zelf nog met je bachelor bezig, maar weinig zin om eerstejaars te begeleiden? Ook als bachelorstudent kun je mentor worden voor mastergroepjes.

5. Uitslapen? Kan gewoon
De eerstejaarsgroepjes zijn vaak al vroeg op pad tijdens de AID. Mastergroepjes doen het net iets rustiger aan. Dus: wél lekker feesten, maar ook langer uitslapen. Win-win!

6. Meer inhoud
Masterstudenten zijn wat serieuzer bezig met hun studie, dus zijn er wat meer studie-gerelateerde onderdelen in het masterprogramma van de AID.

7. Buddies for life
Na de AID kun je ervoor kiezen om mee te toen aan IxESN’s buddy programma—hiermee kun je nog meer activiteiten doen met je groepje.

Overtuigd? Schrijf je in als mentor op www.aidwageningen.nl.