Student - 1 april 2011

40 Studentenkamers boven Albert Heijn

De universiteit gaat ruim veertig studentenkamers aan de Stadsbrink, boven de Albert Heijn, verhuren aan buitenlandse studenten.

Het gaat om kantoorruimte boven de supermarkt die al jaren leeg staat. Eigenaar Van Herk Groep heeft een vergunning aangevraagd om hier kamers te realiseren. De universiteit huurt de kamers, die in de zomervakantie gereed moeten zijn.
Voorts realiseert makelaar Jeltes ten Hoor vijftien studentenkamers boven zijn kantoor aan het Plantsoen. Deze kamers moeten al in april of mei gereed zijn. De makelaar verhuurt de kamers aan Room Rent Wageningen, die de kamers wil doorverhuren aan buitenlandse studenten. Het gaat om gemeubileerde kamers van zestien of twintig vierkante meter groot.
Eerder huurde de universiteit een gebouw op een voormalig kazerneterrein in Ede om daar ruim honderd studentenwoningen te realiseren. Wageningen Universiteit wil op korte termijn ongeveer vierhonderd extra kamers realiseren voor buitenlandse studenten. Hun aantal is de afgelopen jaren sterk gegroeid, waardoor kamernood is ontstaan.