Nieuws - 31 december 2016

2017 wordt mijn jaar want … ik ga reizen zonder plan

tekst:
Liza van Kapel

De periode rond oud en nieuw is het rustig op de campus in Wageningen. Het is ook een tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Resource vroeg diverse studenten waarom 2017 hún jaar moet worden. Roos van de Logt vertelt ons over haar reisplannen voor 2017.

Roos van de Logt, bachelorstudente Biologie

"Voor ik ging studeren ben ik in Ecuador geweest. Nu ik klaar ben met mijn bachelor ga ik terug naar Zuid-Amerika, naar Peru en Colombia. Ik ben nu eigenlijk meer en minder voor bereid: ik weet meer wat ik kan verwachten, maar ik heb minder gepland. De avonturen liggen voor mijn gevoel dan voor het oprapen. Ik kan dan ook besluiten op een leuke plek langer te blijven en misschien te werken.

Ik wil vooral leren een reiziger te worden, en geen toerist die alle Lonely Planet aanbevelingen afstreept. Daarom wil ik in contact komen met locals: zo leer je het land, taal en de cultuur het beste kennen. Contacten leggen is belangrijk en leerzaam: van mezelf ben ik soms nog te verlegen dus dat kan ik verbeteren.

Ik wil nog veel meer leren: surfen, salsa dansen en mijn spaans verbeteren. Maar ik wil vooral heel graag praktijkervaring opdoen: bij studeren wordt je opgeleid om bepaalde plannen te bedenken, maar niet hoe je deze uitvoert. Er zijn zoveel praktische zaken waar je helemaal niet bij stilstaat. Ik wil deze graag meemaken zodat ik alle kennis kan integregen.

Wat ik vooral hoop is dat ik me heel erg ga vervelen. Hier heb je een leven: daardoor is er altijd wat te doen. Dat is fijn maar geeft wel achtergrondruis. Door al mijn spullen en zorgen achter te laten hoop ik vrijheid te hebben. Zodat ik ook gewoon drie uur lang een boom kan gaan natekenen als ik daar zin in heb."