Nieuws - 27 december 2016

2017 wordt mijn jaar want ... Ik ga trouwen!

tekst:
Liza van Kapel

De periode rond oud en nieuw is het rustig op de campus in Wageningen. Het is ook een tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Resource vroeg diverse studenten en medewerkers waarom 2017 hún jaar moet worden. Paul van Dam vertelt waarom het komende jaar voor hem in het teken van trouwen zal staan.

Paul van Dam, masterstudent Internationaal land en waterbeheer

'We hebben nu drie jaar een relatie, maar kennen elkaar eigenlijk al vanaf jongs af aan. Heel toevallig kwamen we elkaar in Wageningen op dezelfde studie weer tegen, waarna het nog wel wat jaren geduurd heeft voordat we onze eerste date hadden.

In januari gaan we trouwen en direct daarna samenwonen. Nu we bijna afgestudeerd zijn, is het een logische stap om samen een plek te zoeken. Door te trouwen leggen we, ook naar buiten toe, vast wat we al van elkaar weten: dat we van elkaar houden en de rest van ons leven samen willen doorbrengen. Sommige mensen zien het als beklemming om je jong aan een relatie vast te leggen, ik vind het juist veel vrijheid geven omdat je een zekere basis hebt waaruit je keuzes voor je verdere leven kunt maken.

We maken nu een bewuste keuze om samen door te gaan, waarbij we afspreken dat je elkaar altijd aan die keuze kunt houden. Ik geloof dat God relaties heeft gegeven om ons te leren hoeveel Hij van ons houdt. Een relatie is dynamisch en kent zeker ook moeilijkere tijden, maar zolang je goed met elkaar blijft communiceren en veel van elkaar houdt, kom je daar samen sterker uit. Bejaarde echtparen, zoals mijn opa en oma, zijn altijd een belangrijk voorbeeld voor me. Het gaat in een relatie om de ander:  je wilt voor elkaar zorgen en elkaar een beter persoon te maken. Door te trouwen hoop ik dit nog meer waar te kunnen maken.'