Student - 22 januari 2010

101 dollar thesis

Ook je afstudeerscriptie publiceren? Dat kan. Zo werd de bachelorthesis Standpipe Is Solution Of Water Problem!?: The New Standpipe management model for Mozambique van Niels Zoeteman uitgegeven.

Niels studeerde in september 2008 af als Land- en watermanager bij Van Hall Larenstein. Via Facebook werd hij vorig jaar benaderd door een medewerker van VDM Publishers, dat academische bachelor- en masterscripties uitgeeft. Ze waren via de digitale bibliotheek van Van Hall Larenstein op Zoetemans thesis gestuit en toonden interesse.
'Ik dacht aanvankelijk dat het een grap was', vertelt Niels. Maar zijn thesis met aanbevelingen voor het netwerk van openbare watertappunten in Mozambique is nu via Amazon.com te koop voor 101 dollar. Als paperback wel te verstaan. 'Een bizar bedrag, niemand koopt het natuurlijk', zegt de auteur. 'Maar toch leuk dat het op internet staat.' Zelf kreeg Niels een gratis exemplaar.
Hij hoopt dit jaar af te studeren van de masterstudie International Land and Water Management bij Wageningen Universiteit. Wil hij zijn masterthesis ook uitgeven? 'Geen idee, ik heb daar nog niet over nagedacht.