Nieuws - 2 april 2009

1 APRIL IN LELYSTAD

Toen Resource 22 op 26 maart bij ons op het bureau belandde, duurde het maar even of het oog van de aanwezige techneuten viel op het stukje met de kop ‘Verwarming in alle gebouwen omlaag’. Bij de ASG-vestiging Edelhertweg in Lelystad staan de primaire installaties (verwarming, koeling en stoomvorming) namelijk volop in de belangstelling.
De bestaande, dertig jaar oude installaties zijn dringend aan vervanging toe. Het RegieBureau heeft samen met Vastgoed en bouwzaken van het Facilitair bedrijf een complete vernieuwing van de voornaamste componenten geregisseerd en begeleid.
Met deze nieuwe installaties komt een enorme energiebesparing ten opzichte van de oude situatie binnen bereik. Het artikel over een nog verdere reductie van gasverbruik en een versterking van het groene imago trok derhalve automatisch onze aandacht.
Na een snelle scan van het artikel viel het al snel op dat de combinatie 1 en 4 nogal prominent genoemd werd en dat er op woensdag 01-04 truien in de aanbieding zouden zijn. Bij deze cijfercombinatie is het altijd al uitkijken, maar dat de raad van bestuur in deze barre tijden ruim veertig procent korting zou geven op een sweater gaf bij ons de doorslag; dit moest wel een grap zijn!
Nu zijn wij ook niet vies van een geintje dus hebben we een en ander nog een beetje aangedikt en opgeleukt en de temperatuurverlaging op de intranetsite van ASG laten zetten. Het mag duidelijk zijn dat de basisinformatie van dat artikel klopte maar dat we de temperatuurinstelling toch maar niet veranderd hebben. / Wouter Hiskemuller, teamleider RegieBureau, Animal Sciences Group, Lelystad

Zie ook rubriek Opinie