Nieuws - 24 oktober 1996

WSO wordt lid LSVb

WSO wordt lid LSVb

Na jaren een eigen koers te hebben gevaren, wordt de Wageningse Studenten Organisatie lid van de Landelijke Studentenvakbond. Door landelijke samenwerking kan de Wageningse bond zich beter inzetten voor de belangen van zijn achterban, verwacht woordvoerder Norbert Degenhardt. Aansluiting bij de LSVb werd mogelijk door veranderingen binnen de WSO. De Wageningse bond staat meer met de poten op de grond, meent Degenhardt.

Voorheen wilde de WSO geen lidmaatschap van de landelijke vakbond vanwege de verschillen tussen beide bonden. De WSO verdiepte zich in de plaats van student en universiteit in de samenleving; de LSVb werd beschouwd als een platte belangenbehartiger. Inmiddels doet ook de WSO meer aan belangenbehartiging.

De LSVb rekent een bijdrage van 2,50 gulden per student. Het WSO-lidmaatschap gaat ongeveer 3500 gulden kosten. Nog onbekend is hoe de bond dat gaat financieren. Volgens Degenhart is dat ook nog niet nodig, omdat de WSO pas over een half jaar als volwaardig lid wordt toegelaten.