Nieuws - 11 juli 1996

Wellicht volgend jaar paviljoen in arboretum

Wellicht volgend jaar paviljoen in arboretum

Bezoekers van het arboretum hoeven waarschijnlijk volgend jaar niet meer met thermoskannen te slepen. Het ziet ernaar uit dat in 1997 een paviljoen wordt geopend waar passanten een kopje thee kunnen gebruiken. In het nieuwe bestemmingsplan voor het gebied is de mogelijkheid voor zo'n voorziening opgenomen. Bovendien heeft A.J. van der Have, LUW-hoofd Gebouwen en terreinen, op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met R.E. de Rooy, die het paviljoen wil gaan realiseren.

Wanneer het paviljoen wordt opgeleverd is nog niet bekend. De Rooy hoopt dat de opening kan plaatsvinden voor het volgende bloeiseizoen. De bouwplannen zijn al klaar. Binnenkort wordt de bouwvergunning aangevraagd. De proceduretijd is nog een onzekere factor, want een aantal omwonenden heeft aangekondigd bezwaar aan te tekenen.

De bouw van het paviljoen is een van de redenen voor het opnieuw uitstellen van de expositie Beelden op de Berg. Bouwwerkzaamheden zouden de sfeer van de expositie verstoren. Maar de bouwplannen zijn niet de enige reden om de expositie uit te stellen, vertelt A.P. Besier, voorzitter van de stichting Beelden op de Berg. De stichting mist nog een projectplan en ook de financien zijn nog niet rond.