Nieuws - 19 september 1996

Wageningers krijgen onderscheidingen

Wageningers krijgen onderscheidingen

Drie LUW-onderzoekers zijn de afgelopen maand in de internationale prijzen gevallen. De hoogleraar Entomologie, prof. dr Joop van Lenteren, ontving op 14 september in het Italiaanse Ferrara de Delta d' oro voor zijn werk als eminent Europees wetenschapper op het gebied van de milieubescherming. De entomoloog heeft de Italianen geassisteerd bij het ontwikkelen van biologische bestrijding.

De LUW-hoogleraar Veevoeding, prof. dr ir Seerp Tamminga, ontving in Lillehammer (Noorwegen) de A.M. Leroy Fellowship van de European Association of Animal Production. Deze onderscheiding voor wetenschappers met een internationale reputatie verdient Tamminga wegens zijn bijdrage aan een nieuw Nederlands systeem voor eiwitwaardering voor herkauwers en de begeleiding van vele buitenlandse promovendi.

Tot slot viel de entomoloog dr Louise Vet in de prijzen op een bijeenkomst van de International Society of Chemical Ecology in Praag. Ze nam de Silverstein-Simeone-Lecture Award mee naar huis. Vet kreeg de onderscheiding omdat ze innoverend onderzoek verricht naar het gedrag van insecten en de rol van chemische informatiestoffen daarbij. Zij staat daarmee aan de wieg van een nieuwe benadering in de chemische ecologie, aldus de society.