Nieuws - 23 februari 1995

Voorlichtingsdagen voor scholieren een succes

Voorlichtingsdagen voor scholieren een succes

De meer directe aanpak die sinds drie jaar op de voorlichtingsdagen voor scholieren wordt gehanteerd, is een succes. Bezoekers zijn na afloop meer tevreden over de LU dan ooit, zo blijkt uit de traditionele enquete over de voorlichtingsdagen: 89 procent van de respondenten zegt een positieve indruk van de LU te hebben.


In twee jaar tijd is het aantal mensen dat een positieve indruk heeft van de LU met elf procent toegenomen, constateert hoofd Studentenzaken drs J.G. Bosman tevreden. Hij wijst erop dat de indruk van de LU bij 58 procent van de bezoekers positiever is geworden. Volgens het hoofd Studentenzaken strookt de uitslag met de visie van voorlichtingskundigen dat mensen zich graag persoonlijk benaderd voelen.

Bosman ziet nog een voordeel van de vernieuwde aanpak: Het is zo ook gemakkelijk een bepaalde sfeer naar voren te brengen. Want dat is voor een grote groep toch het aantrekkelijke van Wageningen: de gezelligheid en de overzichtelijkheid. Mensen kunnen zich hier snel thuisvoelen."

Uit de enquete komt ook een grote belangstelling voor terugkomdagen en meeloopdagen naar voren. Een derde van de respondenten twijfelde nog over al dan niet inschrijven voor Wageningen, een derde van de respondenten had zich al aangemeld en nog eens zestien procent zei dit van plan te zijn.