Nieuws - 9 maart 1995

Vilitzer Geen zin

Vilitzer Geen zin

Vandaag heb ik geen tijd. Want eerst moet ik kiezen voor de provinciale staten. Nu kost gewoonlijk stemmen altijd een half uur omdat in het tot stemlokaal omgetoverde bejaardentehuis steevast iemand van boven de zeventig voor me staat die niet met de computer overweg kan en na een serie mislukte pogingen vraagt waar het rode potloodje ligt. Vandaag duurt stemmen echter dubbel zo lang. Omdat ik mijn god niet weet wie van die lijst totaal onbekenden Gelderland nog van Betuwelijnen en dikke lelijke dijken af kan houden. Dat wordt dus na een uur puzzelen ezeltje prik. Onder het motto geen stem is een verloren stem.

Vandaag heb ik echter vooral geen tijd omdat ik in een zeer persoonlijke brief, gericht aan geadresseerde en ondertekend door ene Van Kamp, te horen heb gekregen dat ik binnen een paar weken uit het ziekenfonds wordt geknikkerd. Dit in het kader van beeindiging arbeidsovereenkomstenbesluit. Kijk, als je met kerst een brief krijgt van het college, waarin zware tijden voorspeld worden, raak je natuurlijk niet meteen hotel de botel. Die gooi je weg en je neemt nog een stuk kalkoen. Dat is hetzelfde als wanneer je wat mannen van het waterschap grind ziet storten tegen een dijk. Dan denk je ook niet meteen dat het huis straks vol water staat. Ik tenminste niet. Maar zo'n halfvaag epistel van de directeur personeel, dat is pas zorgwekkend. Vooral als je na wat bellen nog niks wijzer bent geworden. Behalve dan dat je inderdaad de zaken zelf moet regelen.

Dat krijg je er van als je lollig gaat lopen doen over leerstoelen- en masterplannen. Ooit liet ik me onterecht afkeuren vanwege zogenaamde rugklachten. Nooit wat aan mijn rug gehad. Op korte termijn had deze leugen het gewenste resultaat. Ik hoefde inderdaad de kazerne niet in. Echter twee jaar later lig ik voor het eerst acht weken plat met een hernia. Dat is geen toeval. God straft meteen. En nu moet ik, inmiddels veertien hernia's later, mezelf particulier gaan verzekeren. Ik heb dus geen tijd. Ik heb ook helemaal geen zin.