Nieuws - 26 januari 1995

Vilitzer, Foutje

Vilitzer, Foutje

Hallo?"

Ja met mij. Ik wilde even zeggen, dat er wel erg veel narigheid is gebeurd voor een week.

O, ja?"

Ja, aardbevingen in Kobe, veel te veel regenbuien in Bretagne, koninklijke auto-ongelukken op de autobahn, Betuwelijnen en vijfde Schipholbanen in Nederland Distributieland, Russen in Grozny, Charles Schwietert bij Karel op TV, de paus in Manilla, prins Claus in Story, Kohl in Den Haag, Newt Gingrich belangrijkste man in Washington, collegegeld verhogingen in Zoetermeer, zandzakken in Roermond, baby-bedreigende airbags in auto's en bovendien bolbliksems in Emmen. Wat een ellende, waar zijn jullie nou helemaal mee bezig?

Tja, het computerprogramma liep vast."

En toen?

Ik heb nu alles uit m'n hoofd moeten doen en ik word ook wat ouder."

.....!?

De collegeldverhoging was eigenlijk al veel eerder gepland en bedoeld voor Schwietert, terwijl de aardbeving nog even achter de hand had willen houden voor als de vijfde baan gereed was gekomen."

En de rest dan?

Nou, het enkeltje Grozny was bedoeld voor Newt, de Russen hadden gewoon in Moskou moeten blijven. Verder was ik van plan geweest prins Claus op vakantie naar Bretagne te sturen en Willem en Emily op huwelijksreis naar Kobe. Met een tussenstop in Manilla. Kohl had met 150 kilometer per uur op die autobahn moeten zitten, de regenbuien had ik gereserveerd voor de Sahara, de zandzakken voor de Betuwelijn. Bolbliksems hadden door het huis van Karel en de redactieburelen van Story gemoeten, en Emmen op TV bij Van Gewest tot Gewest. Zo'n leuk plaatsje. Het auto-ongeluk tenslotte had moeten gebeuren met de pausmobiel, die is toch standaard met airbag uitgerust."

Dat zou inderdaad de week een stuk dragelijker gemaakt hebben. Ik moest door die busstaking ook al met de fiets naar 't werk en dat met die wind...

Ja, ik weet 't, maar weet je wat. Ik zal die rechter de staking laten verbieden, OK?"

OK.