Nieuws - 29 juni 1995

Vilitzer, Exit

Vilitzer, Exit

Onder de verantwoordelijkheid van collegelid Van den Hoofdakker is de LUW een ondeugdelijk financieel administratiefsysteem rijker geworden. En ettelijke miljoenen armer. Na jaren sleutelen werkt het systeem nog steeds niet erg best en dus werd voor de zoveelste keer de goegemeenschap gesust met de mededeling dat binnen enkele maanden alles wel op en top zal funktioneren. Ditmaal komt deze boude bewering echter uit de mond van de collegevicevoorzitter, die overigens zonder blikken of blozen erkent niet gehinderd te worden door enige kennis van zaken. Dus denk ik na zo'n statement: doet het systeem in augustus immer vreemd, dan stapt onze vicevoorzitter op. Maar nee, dat doet-ie nu net weer niet.

Waarom weigert een Wagenings collegelid konsekwenties te verbinden aan zijn doen dan wel laten? Wie denkt-ie dat-ie is. Er zijn genoeg mensen, en belangrijkere, die wel het lef hebben of hadden om op te stappen. En niet alleen omdat onder hun bewind miljoenen nodeloos werden verspild. Neem de politiek: Hirsch Ballin (IRT), Braks (AID), Van Aardenne (RSV), Ter Veld (WAO), Schwietert (toch geen titel), In 't Veld (fout briefpapier), Van der Linden (foute paspoorten) en last but not least Nixon (foute microfoontjes). Kijk naar het bedrijfsleven: Joep van den Nieuwenhuyzen (na een aanklacht), een stel Nutsdirecteuren (overvloedig declareren), en de top van Barrings (een ondergeschikte had een miljard had verspeculeerd).

Wellicht vindt Van den Hoofdakker politiek en bedrijfsleven wat ver van zijn bed. Maar zelfs binnen het academisch milieu kent hier en daar iemand zijn verantwoordelijkheden. Zoals de Leidse variant van Van den Hoofdakker, Oomen, nadat enkele miljoenen bestemd voor nieuwbouw op onverklaarbare wijze waren verdwenen. Exit Oomen.

Kortom als in augustus Millennium het niet goed doet, gaat Van den Hoofdakker weg. Anders gaan we net als bij Schwietert zijn titel controleren.