Nieuws - 21 september 1995

Valse start voor WUB

Valse start voor WUB

Een lichte angst bekroop mij al toen ik in de rechterbovenhoek de kreet bevat uitneembare WUB kroegengids zag staan. Een angst die langzaam omsloeg in afgrijzen gedurende het doorbladeren van de so-called special voor nieuwkomers.

Voor deze nieuwkomers meende het WUB af te moeten dalen tot een niveau ver onder de maat: flauwe alfabetjes en een kroegengids waarvoor de redactie ongetwijfeld gezamenlijk verantwoordelijk is geweest. In haar zoektocht naar een positie tussen servet en tafellaken had de krant dit keer voor het servet gekozen. De laatste jaren leek het WUB te streven naar een wetenschappelijke kwaliteit, maar bij het begin van dit seizoen is de krant terug bij af.

Mijn advies aan bestuur en hoofdredactie is: veeg al die WUB's, WAB's, Wisp'rs, LT-Journaals en andere Eekmolenweg-produkten op een grote hoop en een lucifer erin. En laat uit de as twee nieuwe bladen verrijzen: een schoolkrant met roddels, nieuwtjes, uit-info, strips en mededelingen en een echt kwaliteitsblad. Laat dat kwaliteitsblad inzicht geven in het Wageningse onderzoek, aan Landbouwuniversiteit en DLO-instituten, laat het een podium zijn van discussie over onderwijs en wetenschapsbeleid, met opinierende en beschrijvende artikelen. Een blad dat zijn lezers tot ver buiten Wageningen zal weten te bereiken en te boeien en Wageningen de plaats op de wetenschappelijke wereldkaart geeft die het verdient!