Nieuws - 20 april 1995

Student, Richard

Student, Richard

Met computerverhuur en een printshop probeer ik uit de rode cijfers te blijven omdat ik bijna door mijn studieduur en beurs heen ben. Een leuke uitdaging en beter dan ongeschoold werk. Ik verhuur nu zestien computers en dagelijks komen studenten uit de Rijnsteeg langs om te printen. Daarmee begon het. Allerlei mensen zaten te stuntelen met hun verslag en de lay-out. Ik hielp ze en vanzelf werd mij gevraagd of ik mijn computer niet uitleende of verhuurde. Daar is dus een markt voor. Toen heb ik mijn Zilvervloot en mijn de laatste dubbeltjes bij elkaar geschraapt. Met de verdiensten van de eerste paar maanden heb ik de investering van de laatste zes computers gefinancierd. In die maanden heb ik er geen inkomen aan overgehouden. Overigens loont de printshop nauwelijks want de toner is vrij duur.

Mijn kamer is mijn printshop en de meeste klanten komen 's avonds of in het weekend. Tussen het studeren door help ik mijn klanten. Daarvoor blijf ik inderdaad thuis, maar als je overdag een bedrijf hebt kun je ook niet op het strand liggen. Mijn afdeling klaagt niet; ze helpen zelfs klanten als ik 's middags naar een practicum ben. Daarmee heb ik het zeker getroffen. In ruil daarvoor faxen zij voor niets. Printklanten komen via mond op mond reklame hier uit de Rijnsteeg. Andere studenten kunnen net zo goed naar de Coco-Copy fietsen. De huurders krijg ik ondermeer via PC-international. Ik koop mijn computers daar en zij sturen potentiele huurders door. Tijd voor mijn studie heb ik nog wel, maar prioriteit een is mijn onderneming.

Eerder heb ik Moleculaire wetenschappen gedaan want ik was goed in scheikunde en biologie. Maar de studie was te technisch dus stapte ik over naar Landinrichtingswetenschappen, maar zo'n theoretische aanpak was ik van huis uit niet gewend. Toen ben ik via een vakje over Pascal op de HTS in Arnhem terecht gekomen. Daar heb ik informatica gedaan maar dat was niet gezellig. Al die nurds om je heen die thuis wonen, braaf zijn en freaken op hun computer. Nu studeer ik, om me niet te vervelen, en bovendien leer ik zo over consumenten, over sociologie en het is wel gezellig.