Nieuws - 5 december 1996

Student, Myrthe

Student, Myrthe

Afwassen en boodschappen doe ik nog wel ondanks mijn ziekte, Pfeiffer. Verder vangt de afdeling mij goed op. Pfeiffer krijg je als je immuunsysteem niet op peil is. Het heeft niets met je conditie te maken, want ik sportte regelmatig. Zelfs topsporters krijgen Pfeiffer. De doktoren weten eigenlijk weinig van deze ziekte. Er bestaan geen medicijnen tegen. Ik volg een dieet en houd veel rust.

Omdat ik rustig aan moet doen ben ik nu alweer, zondagavond, in Wageningen. Voorheen kwam ik maandagmorgen vroeg terug uit Sittard. De eerste drie weken dat ik ziek was ben ik thuis gebleven. Inmiddels ben ik alweer met school begonnen en hoop ik wat in te halen. Uitstel ga ik niet aanvragen. Ik hoop begin volgend jaar beter te zijn.

Ik doe facilitaire dienstverlening op Diedenoort. De Wageningse opleiding had mijn voorkeur omdat die als de beste staat aangeschreven. Ik had snel een kamer omdat ik me op tijd had ingeschreven en een gunstig nummer had gekregen. De afdeling, hier op Asserpark, is leuk en gezellig. Dat vind ik heel belangrijk.

Wageningen bevalt me goed, maar de discussie over de toekomst van Wageningen volg ik niet. Ik heb de aankondigingen wel zien hangen maar ik ben over paar jaar al weer weg. Ik heb ook nooit nagedacht over wat er anders moet. Of het moet zijn dat het jammer is dat Wageningen geen station heeft. Maar daar staat tegenover dat de busverbindingen goed geregeld zijn.

Ik had ook in Heerlen - ik ben daar geboren en heb er paar jaar gewoond - facilitaire dienstverlening kunnen studeren. Maar die stad is vreselijk. Je hebt er ontzettend veel criminaliteit en er lopen, of beter gezegd liggen, veel drugsverslaafden in de stad. Verder is er geen universiteit en zijn er dus geen voorzieningen voor studenten. Er is gewoon niets te beleven.

Ook in Den Haag had ik kunnen studeren, maar die school sprak me minder aan en de reistijd is even lang als naar Wageningen. Deventer ligt nog verder weg; Groningen is inderdaad een leuke stad maar kost zo'n vijf uur reizen.

Na dit studiejaar moet ik kiezen tussen de richtingen consumentenzaken en facilitaire dienstverlening. Ik wil me graag op het eerste richten want ik wil evenementen gaan organiseren, zoals congressen en concerten. Overigens is me al een keer gezegd dat daar weinig werk in is. Ik ben al actief in het organiseren. Dit jaar zit ik in de jaarfeestcommissie. We organiseren voor alle 1200 studenten van Diedenoort een groot gala. Dat feest is gepland voor april of mei. De inhoud is nog niet duidelijk, maar het draait om een thema. De locatie kiezen we aan de hand van dat thema.