Wetenschap - 11 januari 1996

Steunpunt studiefinanciering weg uit Wageningen

Steunpunt studiefinanciering weg uit Wageningen

Het Steunpunt studiefinanciering in Wageningen is sinds 1 januari dicht.

Vorig jaar was de balie van het steunpunt in De Wereld nog tien uur per week geopend, maar de Informatie Beheer Groep (IBG) in Groningen vindt dat de balie te weinig klandizie van studenten kreeg. Het laatste half jaar kwamen er gemiddeld vijf mensen per uur langs, zodat onze medewerkster vaak duimen zat te draaien", vertelt IBG-woordvoerder Van Pelt.

Het afgelopen jaar is de telefonische service van de IBG voor studenten met studiefinancieringsproblemen sterk verbeterd. Studenten wier problemen niet telefonisch zijn af te handelen, moeten voortaan naar Arnhem. Hoofd Studentenzaken drs J.G. Bosman van de LUW heeft geen moeite met de sluiting. De argumenten voor een steunpunt in Wageningen zijn ingehaald door de feiten."

De universiteit heeft nog een voorwaarde gesteld aan het vertrek van het steunpunt naar Arnhem. Wageningse studenten kunnen een speciaal nummer in Arnhem bellen als ze de studiefinanciering vooruitbetaald willen krijgen", aldus Bosman. Dat geld hebben studenten nodig als ze in het buitenland op stage gaan. Er komen ook speciale formulieren voor, zodat de aanvraag makkelijker wordt."