Nieuws - 16 november 1995

SSHW mag voormalige mavo en Pedel kopen

SSHW mag voormalige mavo en Pedel kopen

De Stichting Sociale Huisvesting Wageningen (SSHW) mag van de gemeente twee LUW-gebouwen kopen: de voormalige Wilhelmina-mavo achter het Jan Kopshuis en de Pedel aan de Herenstraat. Volgens directeur ir P.J.W. Duyx is de formele toestemming nodig sinds de woningbouwcorporaties zijn verzelfstandigd.

In de voormalige mavo wil de SSHW elf appartementen realiseren, met een huur van ongeveer 1250 gulden. Per appartement zijn twee lokalen in het voormalige schoolgebouw beschikbaar. De appartementen zijn bedoeld voor een- of tweepersoons huishoudens. De SSHW krijgt de voormalige mavo begin volgend jaar in bezit.

Het schoolplein bij de mavo wordt nog niet bebouwd. Dit terreintje is al sinds jaar en dag in gebruik als speelplaats. Duyx wil in overleg met omwonenden, de gemeente en de LUW tot een oplossing komen. De enorme lap asfalt voor de mavo, waar nauwelijks verkeer overheen gaat, en een stukje van het LUW-terrein achter het Jan Kopshuis kunnen in die besprekingen meegenomen worden. Dan kan de SSHW bouwen, terwijl de omwonenden het lang bepleitte speelterreintje krijgen.

In de Pedel wil de SSHW twintig appartementen bouwen in de sociale huursector. De LUW draagt dit pand begin 1997 over, mits ze dan een baliefunctie voor de afdeling Studentenzaken heeft gerealiseerd bij het bestuurscentrum. Daarover is de universiteit nog in overleg.