Nieuws - 19 december 1996

Splinters

Splinters

  • Vierhonderd kerstbroden had ie alvast gekocht. Een leuk gebaar jegens de ambtenaren, dacht de gemeentesecretaris. Nu gaat in Wageningen het college van B&W over alle, we herhalen alle, uitgaven. En dat besloot geld uit te trekken voor kerstborrels. Daar zat ie dan met vierhonderd kerstbroden. Gelukkig: de kosten werden geboekt op het borrelbudget.

  • Pijnlijk: het boekhoudprogramma van de LUW - u weet wel, Millennium - is niet aangepast aan het nieuwe millennium. De datumprogrammatuur veranderen kost een luttele anderhalf miljoen gulden. Hier past een F-woord.

  • Drie Wageningse profs in De Boerderij met tips om mogelijke nieuwe crises in de landbouw te overleven. Volgens socioloog Van der Ploeg moeten boeren ervoor zorgen financieel tegen een stootje te kunnen, ecologisch agronoom Goewie wil dat de boer de relatie met de consument verbetert en productie-ecoloog Rabbinge wil niet meer, maar beter, beter, beter. Je ziet die boeren denken: Moet je daarvoor nou gestudeerd hebben?

  • Quote uit een nieuwsbrief: MJV als input voor de herijking van de DGM-onderzoekstrategie. Zondermeer.

  • Modellen voor verspreiding van vervuiling in grondwater zijn fout. Dat hebben twee vooraanstaande fysici uit Amsterdam onlangs ontdekt. Nu was in de praktijk al jaren bekend dat de metingen niet strookten met de modellen, maar zoiets wijt je natuurlijk niet aan de modellen. Immers: de werkelijkheid dient zich te voegen naar de modellen.

  • De universiteitsraad had een schorsing van meer dan een uur nodig om een ondeugdelijk concept-besluit te reparen. Oke, dat was slordig van en pijnlijk voor het college, maar als de problemen zijn opgelost moet je niet gaan snieren. PP'er Bart Gremmen kon het niet laten: Ik vind de lengte van de schorsing omgekeerd evenredig met de kwaliteit van de voorbereiding. Het zijn geen heren (m/v) bij het PP.

  • Een Groningse bobo wil dat de universiteiten voortaan de studiefinanciering gaan uitbetalen. Niet in trappen, want over een jaar zijn de totale kosten voor uitbetaling hoger dan de uit te keren bedragen.