Nieuws - 13 juni 1996

Splinters

Splinters

  • Een keuze voor het huisvrouwenbestaan is een teken van emancipatie. Nee, dit is niet een fragment uit een speech van Colijn in de jaren dertig, maar een recente uitspraak van een onderzoeker van het Centraal Bureau voor de Statistiek, althans volgens De Volkskrant. Zelfs vrouwen in de laagste sociaal-economische groepen verdommen het om te gaan werken, zodat ze bij een eventuele scheiding weten hoe het is om met bijna niets rond te komen. Het gaat goed met Nederland.

  • Hmm, sinds die socialistische dokter pleit voor nog hogere accijns op tabak, verbeteren smokkelaars in hoog tempo hun logistieke management. Zat erin natuurlijk: zo'n hoge accijns is een fikse marktprikkel.

  • Een Amsterdams onderzoeker heeft ontdekt dat uw kans om slachtoffer te worden van een misdrijf wat groter is als u ongelukkig en alleenstaand bent. Bovendien verwerkt u de ellende dan slechter. Zelfs een rampzalige partner is beter dan geen. We geven het maar door.

  • De eerste Internet-junk heeft zich aangemeld bij het Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs, meldt de Volkskrant... 't Is natuurlijk het topje van de ijsberg. Zet er maar een commissie op.

  • In Amsterdam werd een vrouwelijk UvA-medewerker seksueel geintimideerd via E-mail. 't Is natuurlijk het topje van de ij... Nou is het genoeg; elke gelegenheid, elke bezigheid heeft morbide toepassingsmogelijkheden en verslavingen, van judo tot fruitautomaten. Ophouden met dit non-nieuws.

  • Geen nieuws in het blad Europees parlement: Fraude met Europees geld loopt spuigaten uit. Zou dat misschien komen omdat alleen al de verordeningen voor de landbouw een dik telefoonboek beslaan?

  • Een Europarlementarier vraagt zich af of vrij verkeer van personen ook geldt voor hooligans. Lieve mevrouw Roth, vrij verkeer is vrij verkeer, zo werkt dat nou eenmaal.

  • Schokkend nieuws uit Amsterdam: een op de drie Amerikanen heeft cannabis gebruikt. Nou en? Stop dat geld toch in gedegen sociaal-wetenschappelijk onderzoek.

  • Een of andere stichting Telepanel van de Universiteit van Amsterdam, een gat in de markt, wordt verkocht aan de Tilburgse universiteit. De miljoenenschuld, natuurlijk door mismanagement, blijft in Amsterdam. Is dat nou die ondernemende universiteit waar ze het steeds over hebben?