Nieuws - 26 oktober 1995

Splinters

Splinters

  • Iets meer dan de helft van de negentigduizend piek die een melkveehouder gemiddeld verdient, bestaat uit subsidies. Econoom, NRC-columnist en directeur van het alternatieve planbureau E. Bomhof is dat een doorn in het oog. Wat hem nog meer irriteert is het prijsverschil tussen een vierkante meter grasland, drie gulden, en een meter woningbouwgrond, 150 gulden. Voer voor speculanten en dus wil de eigenwijze PvdA'er onteigenen. Ook dan houden de boeren nog ruim meer dan een zakcentje over.

  • Verzoek aan de verschillende actievoerende boeren: de redactie van het WUB weet nu wel dat u Van Aartsen niet zo aardig vindt, voor allerlei steun bent en een importverbod wilt op Marokkaanse tomaten. Uit naam van de bomen: stop de faxen.

  • Limburg is het onderwijskundig paradijs op aarde, meldde de Volkskrant onlangs paginagroot. Het ontbreken van meningen van critici doet vermoeden dat flink in de buidel is getast. Nee...zoiets doet de Volkskrant niet. De journalist is gewoon in de watten gelegd, eh pardon, overtuigd.

  • Foutje in de begroting: studenten moeten in 2000 3400 gulden collegegeld betalen. LSVb woedend..persbericht... ministerie woedend. Ze hadden het foutje toch toegegeven. Tsja, maar iemand heeft ooit het bedrag 3400 bewust getypt. Het is niet een bedrag dat bij at random op toetsen meppen uit een tekstverwerker komt rollen.

  • Op Internet: Call for papers voor de first international virtual conference on mad science. Doel van de conferentie: beter begrip voor mad topics, belangstelling voor het onderwerp wekken in de wetenschappelijke wereld, het aantrekken van sponsors en het verbeteren van het image van gekke wetenschappers. Serieus, het is een serieuze oproep van dr Paul Schleifer van de South Bank University in Londen. E-mail: schleipsbu.ac.uk

  • Groen Links is blij dat het nieuwe crematorium op de Eng bestemd is voor de bevolking in de regio.!!? Veras het eigen volk eerst.

  • Toch maar even doorgeven: minister Van Aartsen is niet van plan maatregelen te nemen tegen de golf van inbraken en -braakjes bij de Landbouwuniversiteit. Wat wilden de Kamerleden die daarom vroegen, nu eigenlijk; een LUW-IRT-team?

  • De best geklede socioloog in Wageningen, dr Cees de Hoog, fulmineert in de Zwolse Courant tegen het kleedgedrag van de Nederlander. Nederlanders kopen kleding om hun schaamte te bedekken, niet om ermee te pronken, zo laat hij optekenen. Ook wil hij beter worden geadviseerd in kledingzaken. Oh, dat verklaart de ruimzittende pakken met natuurlijke kreuk waarin de socioloog zich zo gaarne vertoond.