Nieuws - 12 oktober 1995

LUW verkoopt treinkaartjes

LUW verkoopt treinkaartjes

Binnenkort zijn kaartjes voor dienstreizen per trein en treintaxi op verschillende locaties bij de LUW en DLO te koop. Veel LUW- en DLO-medewerkers ondernemen hun dienstreizen het liefst per trein.

De kaartverkoop maakt deel uit van het vervoerplan dat parttime vervoercoordinator R. van der Knaap vanaf 15 oktober gaat uitvoeren. De coordinator wordt betaald door de LUW, DLO en uit een subsidie van rijkswaterstaat. Zijn eerste taak is het systematisch introduceren van carpoolen. Daarvoor maakt Van der Knaap gebruik van de gegevens die eind vorig jaar onder LUW- en DLO-medewerkers zijn verzameld. De vervoercoordinator wil solitaire autoforensen met dezelfde werktijden, bestemming en herkomst bij elkaar brengen.

Op korte termijn komt er een inventarisatie van kwaliteit en kwantiteit van de fietsenstallingen bij LUW en DLO. Daarbij hoort ook de sociale veiligheid rond gebouwen. Bij de Leeuwenborch zijn al struiken gesnoeid en wordt de buitenverlichting verbeterd. Vanaf 6 november rijdt de snelle Interliner tussen de NS-stations van Ede en Arnhem. Deze bus stopt in Wageningen bij het DLO-complex de Born, bij het LUW-complex de Dreijen en op de Stadsbrink. De komende tijd volgen meer voorstellen om het fietsen en het gebruik van openbaar vervoer te bevorderen. Daarvoor zal Van der Knaap vervoerwensen van medewerkers aankaarten bij streekvervoerder Midnet, NS en Treintaxi.