Nieuws - 12 september 1996

LUW-student scoort met sportplaatjes in chips

LUW-student scoort met sportplaatjes in chips

heeft ze inmiddels verbruikt. De Internet-pagina's van Sander Zwart, student Tropische cultuurtechniek, en schoolvriend Arnoud de Jong zorgen voor grote belangstelling van de landelijke pers: na het Algemeen Dagblad en het RTL4 nieuws kwam ook Nova opnames maken.

De directe aanleiding voor de Internet-pagina's is een kleine frustratie, tijdens het eten van een zak chips. In de zakken van Smiths zitten kaartjes met sportfoto's. Een gedeelte van de foto is bedekt. Het is de bedoeling dat de chipseter raadt waar de bal op de foto staat en dat vakje openkrast. Voor twee juiste antwoorden betaalt Smiths tien gulden. Het lukte het duo niet om door logisch redeneren de juiste antwoorden te vinden en ze besloten hulp te vragen op Internet. Ze zetten alvast acht oplossingen op de pagina.

Sindsdien is de pagina meer dan dertigduizend keer bezocht. Via E-mail zijn elfhonderd goede oplossingen opgestuurd. Een woordvoerder van de chipsfabrikant weet niet of de actie schade heeft opgeleverd. Lang niet alle oplossingen staan op Internet, aldus de woordvoerder, en bovendien heeft een publiciteitsgolf als deze over het algemeen een positieve invloed op de omzet.