Nieuws - 29 augustus 1996

Kuipers wil lustrumfeest 1998 van LUW organiseren

Kuipers wil lustrumfeest 1998 van LUW organiseren

Bioscoopexploitant G. Kuipers van het Molenstraattheater heeft de Landbouwuniversiteit een voorstel gedaan voor de opzet van een lustrummanifestatie in 1998, als de LUW tachtig jaar bestaat. Kuipers denkt dat het nastreven van een kwalitatief, hoogwaardig duurzaam milieuvriendelijk leefklimaat" centraal moet staat. Manifestaties rond dit thema zijn eenmalig of kleinschalig en daarom is een bundeling op zijn plaats, meent hij.


Tijdens een meerdaagse manifestatie kunnen presentaties, confrontaties en discussies een voedingsbodem en inspiratiebron zijn voor nieuwe ideeen, nieuwe acties, nieuwe debatten voor zowel de beleidmaker, milieuactivist als consument", schrijft Kuipers. Hij wil de wetenschap een plek geven om de nieuwste inzichten uit te wisselen, en het publiek daarmee kennis laten maken.

Kuipers heeft zijn ideeen op verzoek van het college van bestuur uitgewerkt in concrete voorstellen. P. Aben, hoofd Voorlichting van de LUW: Als het voorstel van Kuipers een geslaagd evenement wordt, dan is het misschien iets om elke twee of vijf jaar te herhalen. Wij willen niet meer tientallen losse dingen doen zoals in 1993, maar een grote klapper maken."

Het college van bestuur wil de voorbereiding van de manifestatie in een stichting onderbrengen, waarin ook de gemeente, de DLO-onderzoeksinstituten en bijvoorbeeld de Gelderse ontwikkelingsmaatschappij participeren. Het gaat om het begrip Wageningen. Dat moet bekend worden bij bedrijven, opdrachtgevers en studenten", aldus Aben. Kuipers, die op dit moment betrokken is bij de organisatie van het openingsfeest voor de Erasmusbrug in Rotterdam, was niet voor commentaar bereikbaar