Nieuws - 6 juni 1996

IBG vertrekt fictieve gegevens aan inloters

IBG vertrekt fictieve gegevens aan inloters

De Informatie Beheer Groep heeft studenten die zich aangemeld hebben voor een studie met een studentenstop verkeerde informatie gegeven over hun inlotingskans.

Vanaf 1 juni konden studenten de zogeheten lotlijn van de IBG bellen. Een voice-response-systeem hielp de bellers aan de hand van hun correspondentienummer aan hun lotingsnummer. Dat nummer bleek echter fictief, omdat de bellers via hun telefoontoetsen in een testbestand terecht waren gekomen. De IBG kwam daar achter toen sommige studenten terugbelden voor bevestiging en een medewerker aan de telefoon kregen.

Zo'n 13.000 studenten moeten komend jaar loten voor toelating tot de studie van hun keus. Ongeveer 4000 van hen waren in het testbestand opgenomen en kunnen verkeerde informatie gekregen hebben. Inmiddels is het voice-response-systeem permanent vervangen door telefonisten. De studenten uit het testbestand krijgen de juiste informatie per brief toegestuurd. Pas in juli krijgen aanstaande studenten definitief te horen of ze geplaatst zijn.