Nieuws - 13 juni 1996

Geen Argonauten naar Atlanta

Geen Argonauten naar Atlanta

Argo-roeier Christiaan Bolck gaat niet naar de Olympische Spelen in Atlanta. In de klasse vier-zonder eindigde zijn ploeg tijdens kwalificatiewedstrijden op de Rotsee bij Luzern afgelopen weekend op een vierde plek. Niet genoeg om een Olympisch ticket te bemachtigen, want alleen de eerste twee ploegen - Ierland en Frankrijk - mogen naar de Spelen.

We hadden van tevoren een goed gevoel," vertelt een teleurgestelde Bolck. De ploeg was goed uitgerust en op elkaar ingespeeld." Roeide het viertal echter tijdens trainingen op de tweeduizend meter regelmatig tijden onder de zes minuten, in de wedstrijd kwamen de lichte heren niet verder dan zes minuten en elf seconden. Bolck: Er ging niet echt iets mis tijdens de race, maar geen enkele haal voelde aan zoals op de training." Hoewel hij zegt stevig te balen kan Bolck vrede hebben met de uitschakeling. Het was geen wedstrijd met maars en alsen. We gingen gewoon te langzaam."

Bolck overweegt thans of hij zich gaat voorbereiden op het wereldkampioenschap later deze zomer. Volgend seizoen zal hij weer met goede moed plaatsnemen in de collegebanken en zich toeleggen of de skiff. Wel zal hij in augustus met gemengde gevoelens voor de tv zitten. Helemaal omdat twee tijdelijke huisgenoten van me in Amsterdam - dames die bij Laga roeien - wel naar Atlanta gaan."