Nieuws - 6 juni 1996

Een natuurlijk milieu

Een natuurlijk milieu

Wat je tegenwoordig allemaal mee maakt, roept soms vraagtekens op, en soms wordt het zelfs zo bont gemaakt dat je een reactie naar het WUB stuurt....

Genietend van een lekker bakje koffie in de kantine van het plantenziektekundig centrum aan de Binnenhaven zie je buiten wat mensen aan het werk. Buitendienst. Het weinige groen dat tussen de straattegels groeit en die paar niet-grasachtige plantensoorten in het gazon worden onnodig platgespoten met Round-up. Zelfs om de bomen heen wordt gespoten want er moet blijkbaar minstens dertig centimeter rond de boom vegetatievrij zijn. Tot overmaat van ramp komt twee minuten later de grasmaaier voorbij die bijna de hele behandeling teniet doet.

Ik loop naar buiten en vraag de beste man, met flacon op de rug, met welk middel hij de behandeling uitvoert. Ik krijg antwoord. De tweede vraag, wie de werkgever van de man is, wordt tot drie keer toe ontweken. De man heeft ook kinderen...

Ik kan hem goed begrijpen, want een baan is tegenwoordig heel wat. Maar kinderen willen ook toekomst. We kunnen allemaal wel onze kop in het zand steken, maar van de Landbouwuniversiteit had ik dit toch niet verwacht. Behandel de wereld eens als je eigen groententuin of balkonbakje. Laat in ieder geval die overbodige rommel achterwege.

Hoe naief blijk ik weer te zijn... Toch ben ik ervan overtuigd dan de Landbouwuniversiteit een voorbeeldfunctie heeft en hier iets mee moet doen!

Ich habe es gewusst... jaja!