Nieuws - 7 maart 1996

Databank voor vrouwelijke ingenieurs

Databank voor vrouwelijke ingenieurs

Twee organisaties van vrouwelijke ingenieurs hebben een databank voor werkzoekende vrouwelijke ingenieurs opgericht. De databank krijgt op vrijdag 8 maart van drs N. Kroes het officiele startsein.


De databank is, naast de vele bestaande databanken voor hoger opgeleiden, in het leven geroepen omdat verschillende werkgevers zoeken naar vrouwelijke technici maar die niet kunnen vinden, aldus ir M. Massee, bestuurslid van IReen. IReen is een netwerk waarvan 170 vrouwelijke ingenieurs (wo en hbo) lid zijn. Samen met de stichting Vrouwen en Hoger Technisch Onderwijs (VHTO) was IReen initiatiefnemer voor de databank.

Massee vertelt hoe haar werkgever Heineken op een vacature-advertentie dertig reacties van uitsluitend mannen kreeg. Massee werd benaderd om vrouwelijke kandidaten uit haar netwerk aan te dragen. Niet iedereen kijkt altijd in Intermediair naar vacatures. Zo kun je vrouwen die niet zonder werk zitten toch attenderen op interessante banen."

Inmiddels zijn de gegevens van vierhonderd vrouwelijke ingenieurs op wo- en hbo-niveau opgenomen in de databank, die is ondergebracht bij VHTO. De ingenieurs hebben werkervaring als engineer, onderzoeker, systeembeheerder of in het management van industrie, overheid en adviesbureaus. De databank draait de komende drie jaar op proef.