Nieuws - 21 maart 1996

Borrelen in Annie

Borrelen in Annie

T10 en M10

Men neme T10 en M10. Stopt ze samen in een kroeg, laat ze 'n lekker pilsje pakken, en dan.... Wat er dan gebeurt, weten wij ook niet helemaal. Nieuwsgierig geworden? Kom dan donderdag 14 maart naar de integratieborrel in Annie's. Aldus een oproep in het WUB. Zo gezegd, zo gedaan.

Om acht uur zit een rijtje van vijf vertegenwoordigers van M10 (Economie) en T10 (Landbouwplantenteelt) aan de bar bij Annie's, de flatkroeg van Asserpark. Tijd zat om rustig te babbelen met Martin Huizinga, de voorzitter van ciesociaal van de economenvereniging. We streven ernaar om per trimester een feest en twee borrels te organiseren. Meestal in samenwerking met andere studierichtingen."

De economenclub telt rond de tweehonderd leden, merendeels eerste- en tweedejaars, van wie de helft actief. De rest zit erbij voor de korting op studieboeken", denkt de voorzitter. Wij hebben maar weinig college-uren. Toch willen we graag dat economen elkaar beter leren kennen, en waar kan dat beter dan aan de bar?"

Laat die borrelnoten nog maar even in de zak," adviseert iemand de gelegenheidsbarman. Die gaat vervolgens het gevecht aan met een flesje Chocomel. Dat 't nog niet druk is komt volgens een insider door Goede tijden, slechte tijden. De muziek is tamelijk belegen: Jimi Hendrix en U2.

Na een klein uurtje druppelen meer mensen binnen. Van de beoogde integratie valt echter vooralsnog weinig te bespeuren. De T-10'ers, die in getal zwaar onderdoen voor de economen, zitten aan een hoekje van de bar. Onder hen Terry van Loon, voorzitter van Arvense, de vereniging van landbouwplantentelers. De naam is afkomstig van de Latijnse spreuk Arvensis Res Vitae Exordium Nostrae Semper Erunt, legt de tweedejaars doorstromer uit. Hetgeen zoveel betekent als De dingen van de akker zullen altijd het middelpunt van ons bestaan zijn.

Wat verderop zit Edwin Keizer, sinds twee jaar bestuurslid van Annie's en gestopt met zijn studie milieuhygiene. Je had beter gisteren kunnen komen," deelt hij mee. Toen vierden de Heeren XVII hun zesde Landbouwtechnische almanakuitreiking met een drinkgelag inclusief karaoke. Zesenhalf fust erdoorheen." Helaas sneuvelden daarbij enige ruiten en werden toiletpotten gemolesteerd. Wakker liggen van vandalisme doet Edwin niet meer, al zint het hem niks. Liever vertelt de welbespraakte studiestaker over de speciale sfeer van de Asserparker flatkroeg, een sfeer waaraan Hoevestein of Dijkgraaf niet kunnen tippen.

Echt veel volk is er nog steeds niet. Volgens kenners is dat thans te wijten aan Beverly Hills 90210. Edwin vertelt vrolijk verder, bijvoorbeeld over de condoomautomaat. In september vorig jaar vertoonde de weekomzet een piek van 65 gulden. Normaal is dat 25 gulden. Het bestuurslid weet waarom: Het begin van nieuwe relaties, dat merk je gelijk. Duurt de relatie langer, dan gaan ze aan de pil of halen ze zelf voor een tientje bij Het Kruidvat. Hetzelfde zie je in de lente."

Om half tien telt Annie's ruim dertig bezoekers. Foreigner zingt Ive been waiting for a girl like you. Was die borrel nou eigenlijk bedoeld om een door mannen gedomineerde richting als T10 in contact te brengen met een richting met meer vrouwen? Joost Hinderink, een van de initiatiefnemers: Ja, die vraag heb ik al meer gehoord." Hij lacht. Zie ik er zo wanhopig uit?" Nee, de gemengde borrel blijkt puur toeval. Landbouwplantenteler Joost woont op dezelfde afdeling als econoom Luc van Esch, vandaar. De opkomst van T-10 valt hem tegen, hij telt acht medestudenten. Maar ja, Arvense heeft dan ook slechts 44 leden, onder wie zes vrouwen. Vorig jaar was een dieptepunt: van de acht studenten die naar Wageningen kwamen voor een studie landbouwplantenteelt, werden er drie lid.

Behalve GTST en Beverly Hills 90210 is ook Jiskefet populair onder studenten. He lullo! klinkt het regelmatig bij wijze van begroeting. Joost gaat binnenkort naar de opnames.

Edwin wijst naar de muur, waar een hoogst persoonlijke uitvinding hangt. Een houten blad met 64 gaten, bestemd voor evenzoveel gevulde bierglazen, voorzien van een uitklapbaar onderstel. De dorstige consument kan zo waar hij maar wil aan het drinken slaan. Bovendien met quantumkorting: de vierkante meter bier kost in Annie's vijftig piek. Uw voordeel: veertien gulden. Vooralsnog wordt deze donderdagavond slechts af en toe de reguliere strekkende meter besteld.

Effe stil!," roept iemand. Drie vrouwelijke economen willen bekendmaken dat ze een nieuwe commissie hebben opgericht, speciaal voor actieve eerstejaars. De actiecie is hoognodig, vindt het trio. Wij willen actie, feestjes, borrels en excursies; zonder actie blijft het maar saai." Enig geklap en gefluit volgt, alsook het in studentenkringen niet geheel onbekende Waar blijft dat vatje nou?.

De gelegenheidsbarkeepers van het eerste uur hebben plaats gemaakt voor de ervaren Joost en Luc, aangezien de kroeg nu ook open is voor overige Asserparkers. De muziek gaat wat decibellen harder en wordt een graadje moderner: Guns 'n Roses.

Studieverenigingsvoorzitters Bernard Piet en Terry van Loon bezegelen de integratie met een handdruk. Kortom: zet M10 en T10 bij elkaar. Wat er vervolgens gebeurt? Gewoon gezellig een pilsje pakken. Zoals gebruikelijk bij elke borrel.