Nieuws - 28 september 1995

Bewaking bij LUW-gebouwen

Bewaking bij LUW-gebouwen

De gemeente Wageningen en Landbouwuniversiteit hebben vorige week een overeenkomst gesloten voor mobiele surveillance in de avonden en weekends. Vier bewakers moeten de LUW-gebouwen in de gaten houden. Ze worden gerecruteerd onder langdurig werklozen. In dit project doen ook de verzekeraars mee. Zij stellen een verlaging van de premie in het vooruitzicht.

Inmiddels heeft de LUW zestig panden aangemerkt voor bewaking, evenveel als het Wageningse bedrijfsleven. Het project is bij tweehonderd panden exploitabel. DLO heeft zich nog niet aangemeld. De gemeente verwacht dat het bewakingsproject in november kan beginnen.

De universiteit zal enkele complexen ontoegankelijker maken buiten kantooruren. Zo wordt nog voor het einde van het jaar het terrein op Duivendaal met een slagboom afgesloten. Deze toegang zal met pasjes te bedienen zijn, aldus waarnemend hoofd G. van Scherrenburg van Bureau veiligheid en milieuhygiene. Het plan om ook De Dreijen af te sluiten stuit nog op de afspraak met omwonenden dat zij de oost-westroute over het terrein kunnen gebruiken.